Spyd, spid, kebab, sticks ... kært barn har mange navne.
Uanset hvad er spid med grillet kød, fisk og grønt altid en lækker og
indbydende spise. Perfekte til større selskaber, for selvom de tager tid at
forberede, er de hurtige at grille, hvilket er en fordel, hvis der skal laves
mad til mange på en almindelig grill. Børn elsker spid, men husk at fjerne
spiddene for at undgå ulykker:
Rejer er som skabt til spid, og faste fisk, fx sværdfisk, i
tern, ost, tofu og grønsager er også velegnede, da de kun skal grilles kort.
Brug altid mørt kød som fx tykstegsfilet og kyllingebryst, og skær dem i lige
store tern. Hvis de sættes på skiftevis med fx champignoner, så sørg for at ingredienserne er lige store og lad være med at presse dem tæt sammen eller
fylde spiddet helt ud til enderne.
Læg altid bambusspid i blød i 30 min før brug for at undgå,
at de brænder under på grillen.
INFO: Spid er noget man spidder noget med, fx mad. Spyd er
et våben/en sportsrekvisit man kaster med, fx spydkast - kaster du med maden?.